Fant denne oppskriften på vg-nett for noen uker siden. I går testet vi den ut. Kjempegodt!
1 kg torskefilet (vi brukte 400g torskefilet og det var nok til 2 voksne 1 barn)
1 ss smør
½ ts pepper
1 fedd hvitløk
3 tomater
1 purre renset, skåret i ringer (vi brukte litt over en halv)
200 g jarlsberg revet (vi brukte greddost, da det var det vi hadde i kjøleskapet)
1 ½ dl matfløte (brukte ca 2 dl + en god klatt rømme)
Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form. Dryss på pepper og finhakket hvitløk.
Legg på tomat i skiver, purre og dryss over osten. Hell over matfløte.
Stek retten ved 200 grader i ca 30 minutter på midterste rille. Servér retten med kokte poteter eller kokt ris til.
Jeg skar 4 små poteter i skiver og la nederst i den ildfaste formen istedet for. Derfor brukte jeg også mer veske i. (fløte \ rømme) Med denne varianten fikk vi liksom løtegratinerte poteter med på kjøpet! 😉
God fiskerett. Axel syntes det var helt flott å spise fisk med smeltet ost! 😉
åh, det hørtes supergodt ut,tror det blir det til middag i morgen!
fiskpå en fredag-det imponerer meg! her er det nesten alltid pizza eller taco 😉