Januar. På etterskudd med økonomien etter julens utskeielser og i visshet om alle regninger som kommer som perler på en snor. (årsavgifter, veiavgifter, lisenser, studielån osv osv) Januar er nok den måneden vi spiser mest fra fryseboksen og gjør flest økonomiske valg i matveien.
Hyggelig er det derfor å kunne regne ut at middagen kom på ca 30 kroner. I snitt har vi som mål at hverdagsmiddagene skal ligge på under 50 kroner i snitt. Denne var altså med på å gjøre snittprisen meget beleielig så langt i uka!
Nora potetstappe. Noe vi vanligvis ikke spiser, men denne fryste posen var kjøpt inn før vi la om kostholdet. Det er jo for dumt å kaste mat og i dag passet den inn i middagen. 14.5 g karbo pr 100. Tilbudspris: 13 kr.
Rosenkål: 1\4 pakke til 12 kroner, altså 3 kroner i denne middagen. Kaboinnhold: ca 4 pr 100.
Medisterkaker: Storproduksjon før jul da vi fikk tak i medisterfase meget billig. Hver posjonspakke i fryseren (inkludert de andre indigriensene i mediseterkakene) kom på 8 kroner! Karboinnhold: ekstremt lav, kanskje 1 g pr 100.
Rødkål: 3 kroner på rema! Også dette en pakke som ble til overs fra jul. Karboinnhold: 11 pr 100.
Alt i alt: Litt høyt karboinnhold på potetstappe og rådkål, men kompanserer med at medisterkakene har så lavt innhold.
Totalt kom prislappen på 27 kroner, men plusser på 3 kroner for smøret jeg brukte til å steke med.
Her går det også på fryseboksrester, og der var det litt mer enn jeg husket. OOOPS.
Og 50kroner er for to stk?
Jeg synes nemlig Rema sine middagstips til under hundrelappen er ganske mye hver dag, selv om det er for fire.
Under 50-lappen for 3 stykk 🙂 Selv om Axel spiser barneposjon, så spiser Mats hesteposjoner 😉
Syntes du 50 kroner var en høy gjennomsnittspris for hverdagsmiddag?
Uff, skjønne jo at vi i grunn har litt høyt matbudsjett…og vi e bare to stk…. kan vel strengt tatt bli flinkere med økonomien generelt…. nytt år nye muligheta?
😉