I ca 2 måneder nå har vi eksprimentert med rå hundemat.
ca 50% av Qoralles mat er tørrfor og ca 50% er såkalt råforing.
Vi startet med Vom og Hundemat:
Qoralle har nå smakt alle de uike smaktsvariantene og elsker alle. Vi har brukt 1 kgs pølsene (som gir mat til 4 dager for Q) og foreløpig er det såpass uklomplisert med 1 kgs pølsene at jeg orker ikke bytte til større pølser, tross for at jeg sikkert kunne spart noen kroner på det.
Kyllingvinger og kyllingklubber var det første hun fikk teste ut av rent, rått kjøtt.
Første gangen hun fikk rå kylling viste hun ikke helt hvordan hun skulle oppføre seg. Hva skulle hun gjøre med det rå kjøttet og var det virkelig til henne?
Nå er hun derimot blitt mer vant og knasker i seg med et smil rundt munnen.
Berner fikk smake en rå kyllingklubbe sist han var på besøk, og han koset seg med den i nesten 20 minutter. Der snakker vi om å nyte maten!
Av fisk har jeg bare servert halvfrosne laksefileter. I utgangspunktet er vel både fiskeskinn, hode, bein m.m. flott å gi til hunden. For min egen del så herdes jeg i første omgang med å gi Qoralle filet.
Ca hver 14. dag får Qoralle fiskefilet til mat, og hun elsker det! 🙂
I går fikk Qoralle smake nakkekottelett av svin for første gang. Selvfølgelig rå.
Alle råmatsproduktene har Qoralle elsket i smak og hun har ikke hatt noen utfordringer i forhold til mage, avføring eller annet i forbindelse med den nye kosten.
Jeg ønsker å gi henne litt mer rå mat som inneholder bein, men jeg er litt usikker på hva det skal være. Hun har litt begynnende tannsten og trenger å gnage litt! Noen som har forslag på rå-mat-bein som kan være lurt å gi?
På generell basis på jeg virkelig anbefale alle hundeeiere å gi hunden sin litt rå mat. Det er en fryd å se hundens reaksjon! Qoralle er på generell basis veldig glad i mat og blir alltid glad for tørrfor. Når hun får rå-mat blir hun… ellevill! 😉 I tillegg er det jo sunt, naturlig og bra for hundene. Den eneste grunnen til at jeg fortsetter med 50% tørrfor er fordi det er det mest praktiske med tanke på turer og ferie.
Hør med din lokale slaker ang bein, så lenge det er råttt og ukrydret kan nesten alt gies. Bærende bein kan gå litt utover tenner om hun er en iherdig tygger. Jeg kjøper bruskbein av okse hos min slakter, ser nesten ut som ribbebein egentlig. Betaler 20 kr kg.
Men ellers så får hun jo bein i både kyllingproduktene og koteletter 🙂
Slakteren er liksom ikke en person jeg har brukt å forholde meg til. Ei heller slakterbutikker. Jeg er liksom mer typen som finner noe i frysedisken på Rema. Men jeg skal ta utfordringen og ta turen innom en slakterbutikk ved neste anledning. Takk for svar og tips! 🙂
På tide å utvide horisonten litt da! *ler*
Jeg har begynt å gi litt rått til mine, både laksefilet, kjøttdeig og svinekoteletter. Med bein. Hvor kjøper du rå kylling, billig? Jeg har sett i frysediskene til flere forskjellige butikker, uten hell.
Spennende å prøve ut det her. 🙂
Kjekt å lese litt om det i bloggen din, Lisa. Hvor mye for bytter du bort mot f.eks laks? Litt vanskelig akkurat det der..
🙂
Rå kylling kjøper jeg fra frysedisken. Har så langt kjøpt på OBS og Rema. Kan sende deg et bilde av posten på MMS!
Jeg er ikke veldig nøye på mål, men godt spørsmål på hvor mye for jeg bytter bort mot laks…
De gangene hun har fått filet har jeg gitt ca 100 gram filet og ikke noe tørrfor den dagen. Dog har hun fått treningsgodbiter.
Jeg har veid henne 2 ganger etter vi la om kosten og hun ligger på samme vekt. Jeg har bare brukt mgefølelsen og øyemål i forhold til rå-for og mengde.
Blir det ikke dyrt med laksefilet, koteletter og kyllingvinger, da?
Jo, råforing blir nok litt dyrere en bare tørrfor. Trur jeg i alle fall, uten å ha regnet på det.
Likevel er det mye penger å spare på å bruke «first price» eller lignende, man må bare passe på at produktet er helt rent, ikke tilsatt salt eller annet.
Selv om jeg tror det er litt dyrere med råforing så føler jeg det er vell brukte kroner!
Så gøy at du råforer litt. Hunden min elsker det også. Ang bein så gir meg ofte fra slakteren, du kan også gi oksehale som ofte ligger i frysedisken i de fleste butikker.