For en opplevelse! For en fantastisk god is!
Det var sikkert fler en meg som så Hellstrøms julespesial med Jørn Hoel som gjest. Her disket Hoel opp en iskrem med multebær som gikk igjennom Hellstrøms nåløye.
Det ble med en tilfeldighet at jeg laget denne isen i går. Vi hadde nordnorske multebær i fryseren og dermed var de andre indigriensene greie å få fatt på.
Her er oppskriften. Det ble ganske mye, så neste gang jeg lager denne isen tror jeg at jeg kommer til å halvere oppskriften.
Anbefales, nydelig godt!
Handleliste – 5 porsjoner
- 9.5 dl fløte
- 4 dlmelk
- 2 stk vaniljestenger
- 8 stk eggeplommer
- 175 gr sukker
- 1 liter usukrede multer
Fremgangsmåte
- Ha melk og fløte i en stor panne
- Skrap vaniljefrøene av stengene og ned i pannen
- Ha deretter stengene opp i den samme pannen
- Visp eggeplommene og sukkeret sammen. Dette gjøres sakte i ca 10 minutter til det hele er blekt og tykt. Ha litt varm krem i eggedosisen og bland dette sammen. Hell deretter alt i pannen, og kok over lav varme. Når det nesten når kokepunktet og er tykt, helles dette over i en bolle for avkjøling.
- Hell multene i en kasserolle, og gi det et forsiktig oppkok.
- Bruk sil, og press saften ut av bærene.
- Hell multesaften over isblandingen.
- Rør om, og sett til avkjøling.
Hei!
Hva menes med «Ha litt varm krem i eggedosisen»…?
Er det melk/fløte blandingen som menes med varm krem…?
ja, det stemmer. 🙂
Tusen takk!
Tenkte å prøve meg på denne i kveld, høres veldig godt ut 🙂
Et amatørspørsmål til; vaniljestengene skal oppi… Skal de ut igjen på et tidspunkt eller går de i oppløsning…?
ja, ta ut vaniljestengene til slutt. frøene og smaken sitter igjen 🙂
lykke til 🙂
Og har du vann sammen med multene når det koker opp, eller kun bær…?
brukte kun bær (opptine- da var det endel veske).
Ser du at det blir alt for tørt må du selvfølgeli tilsette litt vann, men forsøk uten først 🙂
Tusen takk! Da har jeg forhåpentligvis en vellykket iskake å servere i morgen 🙂
Tuuusen takk for hjelpen, og fortsatt fin lørdags kveld!
Tusen takk for hjelpen, holder på nå 🙂
Håper mannen som har bursdag i morgen liker den 🙂
Lykke til- håper den blir like vellykket som da jeg lagde isen. Kjempegodt 🙂
Denne vil jeg prøve:-) Er det kremfløte eller matfløte?
kremfløte 🙂
Hei.
Skal kremfløten på noen tidspukt piskes til krem?
Isen blir veldig kompakt selv ved hjelp av iskrem maskin.
Er det riktig?
Hei Arve. Kremfløten skal ikke piskes til krem.
Jeg har ingen erfaring med iskremmaskin, så jeg kan desverre ikke svare deg på det :`\
Hei! Rører du i blandt etter denne er satt til avkjøling? Skal ha juleselskap neste helg og tenkte å lage denne nå i helgen slik at noen ting var på stell 🙂
Ja….. jeg mener det skal være et trix å røre et par ganger etter den er satt til avkjøling. Dette for å unngå at isen krystaliserer seg. Lykke til med juleselskap!
Til avkjøling: I fryseren sant?
Hei Lisa.
Googlet Jørn Hoels multeiskrem, og plutselig var jeg inne på siden din. Flott side, og leit å se at Eliver ikke er blant oss mer. Kondolerer.
[…] vi er inne på å lage is, så lurer jeg på å prøve meg på denne til jul: multeis Det hendte jo at vi plukket multer når vi var på disse bilferiene da jeg var liten, og de ble […]