Ukens hverdagsmiddagsblogg!
Blomkålris er et godt aternativ til tilbehør med mye karbohydrater som ris, pasta og potet.
Tidligere i uka lagde vi gratinert blomkålris og serverte sammen med stekte pølser. En enkel og grei hverdagsmiddag!
Man rasper en blomkål med råkostjernet, slik at det ser ut som riskorn Dette går ganske fort, blomkålen er rimelig myk å raspe.
Legg den så i en ildfast form sammen med litt melk eller fløte.
Ha masse ost over og gratiner i ovnen i ca 20 minutter \ til den er ferdig.
Vi serverte stekte pølser til, men det finnes sikkert uendelige variasjonsmuligheter.
Pris og karboinnhold:
1 blomkål, 10 kr, 2 g karbo pr 100.
Hvitost, ca 15 kr, 0 g karbo pr 100.
2 middagspølser, 15 kr, 6 g karbo pr 100.
1 dl melk, 2 kr ca, 4.6 g karbo pr 100.
Totalt 42 kroner og meget lavt innhold av karbohydrater 🙂
Hørtes og så veldig godt ut!
Så fin ildfast form 😉
Klem!
jepps, håpe du ikke angre dæ no!
Det hørtes utrolig godt ut, skal testes
😀